Телата на председателят на районния съд Царево Мария Москова и дъщеря

...
Телата на председателят на районния съд Царево Мария Москова и дъщеря
Коментари Харесай

Стана ясно как са загинали двете жени в Царево, върнали се да спасяват бездомни животни

Телата на председателят на районния съд Царево Мария Москова и щерка й доктор Даниела Йорданова ще бъдат кремирани. Това поискала по-голямата дъщеря на съдийката, се разбра на погребението през днешния ден. 

Стотина близки, другари и сътрудници пристигнаха да изпратят в последния им път двете дами, които починаха при потопа в Царево на 5 септември. Сред присъстващите в ритуалната зала имаше и доста магистрати и жители на Царево. 

По-голямата дъщеря на осъждам Москова - Пенка приемаше съболезнованията. До нея бяха и братовчеди на починалите дами. 

Двата ковчега бяха затворени, защото от блъскането на колата във вълните телата им били неузнаваеми. 

Междувременно се разбра, че във возилото, което пропадна от рухналия мост и бе завлечено във водата, са били и две кучета. Става дума за бездомни, точно поради които двете дами са се върнали при клиниката на доктор Йорданова, с цел да ги спасят от пороя.

Ветеринарната лекарка ги хранела извън и се грижела за тях. Когато се извила бурята, решили с майка си да се върнат към клиниката, с цел да ги спасят от придошлите води. 

Тогава минали през злополучния мост в квартал  " Василико ", който рухна и завлече двете дами с колата им.

Още към 18ч. във вторник разбрахме, че се е случило нещо неприятно, описаха близки на двете дами, след каро в продължение пет часа не си вдигали телефоните.  

Близки и другари се събраха в Бургас, с цел да изпратят в последния им път починалите в потопа Мария Москова, която бе ръководител на районния съд в Царево, и щерка й Даниела Йорданова - млада и извънредно обичана ветеринарна лекарка.

Двете уважавани дами бяха застигнати от потопа, до момента в който се опитвали да стигнат до ветеринарната клиника на 30-годишната докторка, с цел да спасят две кученца, оставени за лекуване.

Точно когато прекосявали с автомобила си през моста, свързващ централната част на града с квартал " Василико ", той поддал под напора на водната буря и колата била изхвърлена в морето, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР